Lyftet AB
Exempelfilmer från yrkeslivet


Filmer som ger dig en inblick i yrkena och vad dessa fyra yrkeskategorierna gör på sina arbeten.


Filmerna är exempelfilmer från arbetsförmedlingens filmer


Undersköterska

Att arbeta som undersköterska innebär att man har ett jobb där omvårdnad av andra människor är kärnan i arbetet. Exakt vilka arbetsuppgifter man har varierar beroende på var man jobbar. Som undersköterska kan man bland annat arbeta inom akutsjukvården, på sjukhusens vårdavdelningar, på vårdcentraler, inom den psykiatriska vården, inom hemtjänsten och på särskilda boenden för äldre.


Läs mer om yrken för unga här: http://www.arbetsformedlingen.se/For-...

Kategori

Utbildning

Licens

Standardlicens för YouTube Publicerades den 19 apr. 2012

https://www.youtube.com/watch?v=iqwrb7PDxXw&t=105s

Sjuksköterska


Är du nyfiken på jobba som sjuksköterska? Här berättar Patrick Monsert om sitt jobb som sjuksköterska på ett sjukhus. Mer om lön och utbildning för sjuksköterskor:


Från arbetsförmedling där du kan söka fler utbildingar och vart du kan söka dem.

Källa: https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/valj-yrke/hitta-yrken/Källa:

https://www.youtube.com/watch?v=s056W8vdstY

Distriktsköterska


Distriktssköterskan kan arbeta på vårdcentral och inom kommunens hälso- och sjukvård. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på i vilken verksamhet man är anställd. Det är ett självständigt arbete där det är viktigt att kunna samarbeta men också att kunna göra bedömningar och fatta egna beslut.


På vårdcentralen arbetar distriktssköterskan tillsammans med andra yrkesgrupper som läkare, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Distriktssköterskan kan ha telefonrådgivning och egen mottagning där patienter i alla åldrar kan söka för olika besvär.


Läs mer om yrket: http://korta.nu/k9fl9

Kategori

Utbildning

Licens

Standardlicens för YouTube

Hemsjukvård

Att jobba i Hemsjukvården - Åmåls kommun

Hemsjukvård kan du få om du har svårt att ta dig till din vårdcentral eller om du behöver sjuk- och hälsovård flera gånger i veckan. Du kan få hemsjukvård dygnet runt i ditt eget hem, på ditt äldreboende eller på ditt boende för personer med funktionsnedsättning.


Kategori

Nyheter och politik

Licens

Standardlicens för you tubeDen här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Ta reda på mer
Acceptera